GESCHIEDENIS

Ik ben lerares beeldende kunsten en heb tijdens mijn loopbaan bij diverse middelbare scholen gewerkt. Ik gaf les in de vakken textiel, tekenen, handvaardigheid en kunstgeschiedenis. Vijftien jaar geleden ben ik een cursus edelsmeden gaan volgen, waarin ik het ambachtelijke van deze opleiding goed kon combineren met het beeldend karakter van mijn andere disciplines. Het zagen, vijlen, walsen en solderen van de edelsmid werd gekoppeld aan het speelse en creatieve van de teken- en naaldkunst.

Door het ambachtelijk werken samen met de experimentele benadering van materialen laat ik mij zelf vaak verrassen. Zo zijn er bijvoorbeeld tijdens het smeltproces van zilver en goud prachtige vormen en kleuren te zien die mij een ‘wow’ gevoel geven. Ook het branden van titanium gaat gepaard met een breed scala aan geschiedenis kleuren die adembenemend zijn om te zien. Door die intuïtieve werkwijze krijgt ieder sieraad een bijzondere lading mee.

Ik werk zowel volgens opdracht als geheel naar eigen inzicht. De meest eervolle opdracht kreeg ik een paar jaar geleden: dit was het ontwerpen en vervaardigen van de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester van Nunspeet.